divendres, 21 de desembre del 2012

El SLC de Montcada i Reixac celebra 25 anys d'història.


Extret de la pàgina del Consorci per la Normalització Lingüística. 


El SLC de Montcada i Reixac celebra 25 anys d'història

El divendres 14 de desembre més d'un centenar de persones, entre les quals hi havia alumnes i exalumnes, voluntaris i aprenents, representants polítics i del món associatiu i col·laboradors del Servei des dels inicis, van commemorar a l'Auditori el 25è aniversari del Servei Local de Catala de Montcada i Reixac.
El SLC de Montcada i Reixac celebra 25 anys d'història

Més d'un centenar de persones van assistir a l'acte commemoratiu

L'acte va ser presidit per Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística; M. Elena Pérez, alcaldessa; M. del Mar Viera, presidenta del Consell del CNL Vallès Occidental 3, i Dani Moly, regidor de Cultura i Patrimoni.
Al començament es va projectar un vídeo, elaborat per Montcada Comunicació, sobre la gestació i l'evolució del SLC i amb imatges recents d'un grup d'alumnes a Montcada Ràdio durant una activitat de curs.
Després dels parlaments oficials, que van destacar el paper del Consorci per a la Normalització Lingüística com a ens al servei de les persones amb una funció de cohesió lingüística i social, 21 persones van anar pujant a l'escenari, que va esdevenir una plaça pública, després de llegir reflexions sobre el valor de la llengua intercalades amb petits apunts cronològics del SLC. De fet, aquest va ser el moment més emotiu de l'acte protagonitzat per un seguit de persones que representaven tot els papers de l'auca diària de promoció de la llengua catalana al municipi. Entre els col·laborados cal destacar la presència de representants de nombroses entitats (El Cim, Diables de Can Sant Joan, Giravolt, ABI, La Unió, Montcada Comunicació, CAL, El Brot, Museu Municipal Montcada, Fundació Cultural, Coral Mare de Déu del Turó, etc.), d'alumnes i personal tècnic i dels regidors Jaume Relat iElisa Riera, que van viure en primera persona els inicis de la creació del servei al municipi.
Per últim, es va sortejar el premi de El Joc del 25, una panera de productes cedits percomerciants montcadencs. La guanyadora va ser Maria Ganella Torruella, de l'Associació Musical Giravolt.

Per Nadal, consum de Proximitat. Establiments que han participat a l'aniversari del servei local de català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada