divendres, 13 d’abril del 2012

Presentació de l'Associació de Cooperació i Integració "Muntanya Amunt"

Neix a Montcada i Reixac l'Associació de Cooperació i Integració "Muntanya Amunt", un interessant projecte per promoure els esports de muntanya com a eina d'integració orientat a diversos col·lectius, molt especialment a totes aquelles persones que es troben en risc d'exclusió social.

Aquí teniu íntegrament la carta de presentació que ens han fet arribar.

Associació de Cooperació i Integració "Muntanya Amunt"

Aquest projecte es basa en un programa d’educació física i esport de muntanya a persones socialment desfavorits o en risc d’exclusió social, o com eina per apropar al jovent al coneixement d’aquests esports de muntanya (Escalada, Espeleologia, senderisme, alpinisme, BTT...).
A partir d'aquest projecte centrem la millora en la convivència social i la transmissió de valors personals i socials i el coneixement de l’entorn natural a prop dels centres educatius, esplai, escoles...

El principi del nostre projecte es divideix en dos blocs, un d’aprenentatge i formació, explicant les diverses disciplines esportives a la muntanya, a més de coneixement de la flora i fauna dels entorns on anirem a realitzar l’esport de muntanya preferent, i d’altre bloc que es basa en la pràctica dels esports, que aquest segon bloc s’aplica en funció de la disponibilitat del centre on realitzem la tasca, sempre que es vegi oportú fer alguna sortida a la muntanya, ja sigui senderisme, o pujar un cim.
Per segons quins esports de muntanya la tasca a l’hora de realitzar-los s’ha de tenir en compte l’equip tècnic que contarà amb la presència de monitors experimentats, i monitors del centre, esplai, escola... i les despeses d’aquesta activitat.

El projecte “Muntanya Amunt” crearà una associació legal, sense ànim de lucre, on les persones que col·laborin seran voluntàries, però caldran uns requisits per segons les tasques a realitzar, ja que es necessiten monitors amb titulació per portar grups a la muntanya, però si en cas de no contar amb titulació pertinent a la pràctica de l’esport de muntanya que ens sol·licitin (escalada, espeleologia, alpinisme...) i/o monitors de lleure, pots col·laborar d’acompanyant donant suport als monitors, o col·laborar aportant idees.

 
L’objectiu primordial d’aquesta associació es promoure els esports de muntanya a diversos grups, en especial a persones que estan en risc d’exclusió social, utilitzant els esports de muntanya com eina d’integració, però estem obert a qualsevol suggeriment o proposta.

Si esteu interessats/des en col·laborar posa’t en contacte amb nosaltres.

més informació A/e: muntanyaamunt@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada