dimecres, 25 d’abril del 2012

Veïns de Breda es tanquen al CAP, un altre cop, per la mort d´un home

Les Altres Veus penjarà de forma excepcional notícies que afectin a d'altres municipis. El tancament de les urgències nocturnes a Breda és exactament la mateixa problemàtica que la del poble de Montcada i Reixac. 
A continuació podeu llegir la notícia publicada al diari de Girona.

Veïns de Breda es tanquen al CAP, un altre cop, per la mort d´un home

El grup antiretallades creu que la falta d'urgències de nit va provocar el decés, i el SEM diu que va actuar correctament

 08:42  
BREDA | DDG/EFE Veïns de Breda van decidir ahir reiniciar les tancades al centre d'assistència primària (CAP) del municipi, que ja van protagonitzar durant mesos per reivindicar que es mantingués obert a les nits, després de la mort diumenge passat d'una persona per un problema de salut. Un integrant de l'Assemblea de Breda, un dels col·lectius més actius contra el tancament dels CAP, Albano-Dante Fachín, va confirmar la tornada a les tancades a partir d'aquesta nit.

Dante va explicar que els assembleistes creuen que la mort del veí és conseqüència de les retallades en sanitat, després que la seva dona reclamés assistència telefònicament a les 06.50 hores de diumenge i l'ambulància es personés mitja hora més tard.

Per contra, fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van explicar que l'actuació va ser correcta, ja que la dona del difunt va relacionar els dolors que patia el seu marit amb un còlic nefrític del qual es queixava feia tres dies. En conseqüència, el SEM va actuar seguint el protocol establert i va descartar una situació d'emergència vital. Es va enviar al metge de guàrdia, ubicat a Arbúcies per a aquest tipus de circumstàncies des del tancament nocturn del CAP.

Una nova trucada de la dona a les 07.11 hores, on alertava d'un empitjorament de la situació, va provocar que el SEM mobilitzés una ambulància bàsica (sense metge), que estava situada a Breda. El vehicle es va presentar poc després en el domicili del pacient a les 07.20 hores, però l'home va patir una aturada cardiorespiratòria mentre els treballadors del SEM feien la seva feina, per la qual cosa es van activar dues ambulàncies més, aquestes amb metge. Els esforços per reanimar el veí van resultar infructuosos i la mort va tenir lloc a les 08.00 hores per causes encara desconegudes.

Per la seva part, l'alcalde de Breda, Jordi Iglesias, va afirmar que no li consta que la família hagi reclamat res i que analitzaran el cas com fan amb tots des que es va tancar el CAP.


------------------------------
Recordem que com tots els dijous la FAVMIR continua convocant a les concentracions dels dijous, a les 19.30 a la plaça Lluis Companys. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada