dimecres, 2 de gener del 2013

Opinió: La coherència d’Eva García en el cas Mercuri

Extret del Blog d´en Josep Solano: http://josepsolano.wordpress.com/




La coherència d’Eva García en el cas Mercuri


Tothom qui em coneix sap que tinc un profund respecte i admiració per la diputada i regidora montcadenca del Partit Popular de Catalunya, Eva García, com també hom sap que aquest respecte i admiració no és pas mutu. És una llàstima però la vida és així (“non l’ho inventata io”, com deia la cançó que va popularitzar el cantant italià Sandro Giacobbe): d’amors i admiracions no correspostes el món i la literatura n’és ple.
Tot i la seva brillantor com política i com oradora, també té les seves relliscades i les seves incoherències –com tothom, va a dir. El problema és que quan ho fa, posa els peus a la galleda de forma espectacular, tot i que aparentment ho fa de forma conscient. Em va sorprendre enormement que abans de fer la roda de premsa l’alcaldessa, María Elena Pérez, García contraprogramés a l’alcaldessa des de Sabadell mateix. La regidora del PP va informar sobre el fet que Pérez estava imputada per presumpte tràfic d’influències ja que, segons la informació apareguda a Europa Press “es tracta -va dir- de l’actual arquitecta municipal, l’olotina Carmina Llumà, per a qui el PSC va gestionar un lloc de treball en perdre el de secretària general de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques liderada llavors per Joaquim Nadal. El secretari d’Organització del PSC, Daniel Fernández, va trucar a Pérez i tots dos van acordar la col·locació de Llumà, i per aquest motiu, el dirigent socialista també ha estat imputat, sosté García”.
Però García va anar més enllà i, en una mostra de petulància impròpia d’un càrrec com el seu, va afirmar, segons aquesta informació que ““Ens va semblar tot una mica estrany. L’arquitecte municipal no sabia per què l’havien cessat” i, de fet, el PP va fer un seguiment de com evolucionava el procés de selecció per a aquesta plaça. Davant el ple, l’alcaldessa Maria Elena Pérez va assegurar que el cessament de l’anterior arquitecte municipal l’havia fet argumentant que “havia perdut la confiança en ell”, i d’aquí aquest canvi.
Llumà ha treballat “casualment” amb l’Ajuntament de Sabadell de manera puntual en el seu àmbit d’especialització, l’arquitectura i el seu decret de cessament en la Generalitat es va signar el 29 de desembre de 2010, just després del nomenament d’Artur Mas com a president de la Generalitat.
García va indicar a més que Llumà va ser la “mà dreta” de Joaquim Nadal durant bona part del temps que el socialista va estar al capdavant de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques. L’expedient que els Mossos van requisar aquesta dimarts a l’Ajuntament de Montcada i Reixac correspon a l’esmentat concurs públic, i els agents van entrar al voltant de les deu del matí a les dependències municipals, va afegir“.
Això és el que va dir Eva García en la seva roda de premsa del dia 28 de novembre a Sabadell. Mesos abans i en un altre context ben diferent, García va lloar en públic a Llumà; concretament en el ple municipal del 31 de maig del 2012, segons l’acta número 2012000006. En el punt 8è del ple “Ratificacions i assabentats” on es va nomenar la Sra. Llumà “personal directiu professional, en qualitat de Directora Àrea” amb una retribució de 52.000 euros bruts anuals, García va afirmar “Nosaltres hem demanat referències i certament totes les referències que ens donen són molt positives i molt professionals; per tant l’únic que podem fer és desitjar-li molts èxits en el departament de Política Territorial d’aquest ajuntament, perquè els seus èxits seran els èxits de la ciutat de Montcada”. Bravo!
Com hom pot verificar, García no només aparentment va emprar la informació que disposava la regidora Carmen Romero de Ciutadans i que, en ambdós casos, aparentment també desmenteixen les informacions que disposava l’alcaldessa, sinó que mostren un evident desconeixement del que tot sovint es tracta en els plens. Salvant totes les distàncies –que són moltes–, García fa el mateix que els habitants de Jerusalem amb Jesús: que el diumenge de rams tothom el lloava i el divendres següent ja estava clavat a la creu, havent preferit alliberar Barrabàs. Què va passar entre el 31 de maig i el 28 de novembre per a que Llumà caigués en desgràcia per García? Potser poca seriositat –o potser poca dedicació– al càrrec d’electe local de García? No ho sabrem, però el que és clar és que coherència aparentment ben poca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada