dimecres, 28 de novembre del 2012

Crònica del Correllengua 2012 a Montcada i Reixac

  El divendres passat va tenir lloc el Correllengua 2012. EL sopar organitzat per la secció local de la CAL i l’ABI va ser tot un èxit. El Café Colom va quedar petit, ja que unes 90 persones hi van assistir.
 Durant el sopar la Cal va fer un reconeixement a tres entitats del poble, per la seva feina en defensa de la llengua i la cultura catalana.
 Aquestes entitats van ser:
 Els Diables de Can Sant Joan, que enguany han celebrat els 25 anys. Va recollir el premi Josep Velasco, membre de la colla.
 El Servei Local de Català que també celebren 25 anys promovent l’ús de la nostra llengua.    Van recollir el premi en representació del SLC, dos membres actius com en Cesar Vilagut i l’Àngel Solà que fan de voluntaris lingüístics. També el regidor de cultura Dani Moly va dir unes paraules en nom dels treballadors del SLC.
 Per últim també es va reconèixer a la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana per la feina feta aquest darrer any.  La seva presidenta Consol Cervera va ser l’encarregada de recollir el present.
 L’escriptor i ex president de la Cal nacional, David Vila va presentar el seu llibre Català a la carta.
 La nit va acabar amb una cantada d’havaneres amb el grup l’Espingari.
 Cal destacar que el sopar va estar marcat per l’actualitat del país i els crits d’independència es van repetir durant tota la nit. I és que com va voler destacar el president de la CAL Montcada i Reixac, Jordi Gómez el futur de la nostra llengua i la nostra cultura no estarà
garantit fins que tinguem un estat propi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada