dimarts, 12 de febrer del 2013

Premsa: Fernández (PSC) a l'alcaldessa de Montcada: "Que al 'No apta' treguin el 'No"


MERCURI

Fernández (PSC) a l'alcaldessa de Montcada: "Que al 'No apta' treguin el 'No"

 Daniel Fernández
Foto: EUROPA PRESS

El jutge demana imputar el diputat per pressionar per col·locar una exalt càrrec del Govern

   BARCELONA, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -
   El jutjat d'instrucció 1 de Sabadell (Barcelona) ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que decideixi la imputació del diputat del PSC al Parlament Daniel Fernández per presumptament pressionar per endollar una exalt càrrec del Govern en època del tripartit davant de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, a la qual va arribar a dir-li: "Que al 'No apta' li treguin el 'No".
   Segons consta en l'exposició de motius enviada al TSJC per part del jutge Ramón González per demanar la seva imputació --després de ser aforat aquesta decisió depèn de l'Alt Tribunal--, a la qual ha tingut accés Europa Press, el jutge demana que Fernández declari "sobre la seva presumpta participació en fets susceptibles de ser qualificats inicialment com de tràfic d'influències".
   El jutge considera que hi ha "indicis d'infracció penal" que justifiquen la citació de Fernández en qualitat d'imputat en les diligències practicades, sobretot les intervencions telefòniques, les bases de la convocatòria, les declaracions dels imputats i la documental obrant a la causa.
   Per aquest cas, englobat en la peça separada número 5 d'aquest jutjat, que instrueix el cas Mercuri de presumpta corrupció urbanística i concessió de contractes amb epicentre a Sabadell, estan imputats també l'alcalde del municipi, Manuel Bustos; el seu germà Francisco Bustos i Maria Elena Pérez.
   En una conversa telefònica amb Manuel Bustos, del 18 de maig de 2012, Fernández el va informar dels tràmits per col·locar Carmina Llumà --la també parella del cap del Servei d'Assessoria Jurídica de Sabadell, Marcel Galofré-- en el lloc de directora de l'Àrea Territorial de Montcada i que l'empresa destinada a la selecció l'havia qualificat com 'No apta'.
   "He parlat amb la nostra alcaldessa preferida, val, la de Montcada (...) Doncs l'empresa --que fa la valoració dels candidats-- ha fet un informe, és un psicotècnic, d'unes converses, i en aquest informe declara no apta la nostra candidata. I apta una altra candidata que hem de saber qui és que no sabem", va explicar Fernández a Bustos.
   "Bé, doncs jo li he dit, escolta, que agafin l'empresa i al no apta que li treguin el no val? (...) I els he dit a la nostra alcaldessa i a la regidora de Recursos Humans que no sembla tia dolenta... escolta, és que és al revés, jo entenia que això és al revés", va prosseguir.
   Per la seva banda, Bustos lia contestar: "No, no, cal canviar-la, cal canviar-la, ja li he dit, parlaré amb el meu germà i la canviem i ja està, tu".
    Aquest mateix 18 de maig, Bustos truca el seu germmà Francisco per dir-li: "Tenim un problema greu a Montcada", i li va demanar que comencés a pensar què fer i a buscar una alternativa.

ACONSEGUEIXEN EL SEU OBJECTIU

   Finalment, el 29 de maig de 2012 Francisco Bustos li va comunicar al seu germà: "Només perquè ho sàpigues, l'assumpte de la Carmina, que avui han signat el decret, ja li han dit i dilluns comença a treballar, val?", una trucada que coincideix amb la data del decret d'Alcaldia que va designar Llumà per al lloc.
   Segons el jutge, del conjunt d'intervencions telefòniques es desprèn "l'interès de Manuel i Francisco Bustos a trobar una col·locació a Carmina Llumà al lloc que fos, i una vegada obert el procés de selecció a l'Ajuntament de Montcada, per al càrrec de directora i que aquest s'adjudiqui a la mateixa Llumà".
   Una de les dificultats per accedir al lloc ha estat precisament que l'empresa de selecció de personal contractada pel consistori l'ha declarat 'No apta' i a una altra candidata 'Sí apta', que s'hauria vist perjudicada en aquest procés, ja que finalment el contracte amb una retribució bruta anual de 52.000 euros no se li ha estat concedit com corresponia.


2 comentaris:

  1. quin psc,vergonya per Montcada

    ResponElimina
  2. estem rodejats de corruptes,ja ni ha prou.DIMISION NO ES UN NOMBRE RUSO

    ResponElimina