dilluns, 7 de maig del 2012

Entrevistem al Casal Popular el Brot.

1) Podeu definir-nos breument que és el Casal Popular el Brot?
És un espai de trobada alternatiu. Promogut per la gent del poble i destinat a dinamitzar la vida social del municipi. Estem moguts per un model d'organització alternatiu, basat en l'assemblearisme, on els pilars bàsics són la justícia social, el respecte pel medi i el territori que ens envolta, la tolerància, el feminisme, l'antifeixisme i les relacions humanes.

2) Esteu aproximant-vos al segon aniversari, ens podeu explicar quina ha estat l'evolució del Casal?
Els objectius des de un principi, era crear un punt de trobada, de participació, de debat, que des de altres àmbits del municipi no tenen cabuda.
Tant el col·lectiu que l'impulsava, com l'espai físic a madurat i a evolucionat positivament gràcies a la participació de molta gent del municipi, sobretot els joves.

3) Quins són els motius del judici que afronteu el dimecres vinent?
Al Casal Popular el Brot se li imputa penalment una falta de desordres públics. El proper dimecres tindrà lloc el judici penal per desordres públics.
Tot i ser el més greu , el Brot, a més, a estat rebent diverses sancions administratives, degut a l'arbitrarietat a la que dona lloc l'Ordenança de Civisme.

4) També apareix publicat a La Veu que l'Ajuntament ha obert un procés per excés de soroll.
Encara no tenim cap expedient sancionador, i creiem que publicar això com a resposta a la denúncia de persecució del Casal, és corroborar la persecució política.

5) Quin tipus d'activitats es desenvolupen al Casal?
Xerrades, debats, tallers, dinàmiques, punt de distribució de cistelles ecològiques, estem enllestint una assessoria social i legal, punt de trobada del jovent, assemblees. Un espai obert i pel poble.

6) Quins plans de futur teniu pel Casal?
Esdevenir un punt de referència pel jovent del poble. Arribar als veïns i veïnes de Montcada i Reixac que és un dels objectius que més hem descuidat. I continuar treballant en la millora de l'espai físic.

7) Perquè penseu que l'Ajuntament efectua una persecució política envers el Brot.
El Brot suposa un espai de pensament crític i de foment de les relacions socials, de classe, de poble i de país. Que entra en contradicció amb les polítiques municipals.

8) Afegiríeu alguna cosa més?
Per primer cop en època democràtica, l'Ajuntament de Montcada i Reixac interposa una denúncia per via penal, a una entitat del municipi. Sembla ser que l'Ajuntament està aprenent molt de les polítiques repressives del Conseller Felip Puig.

2 comentaris:

  1. Endavant!! Heu sortit de situacions molt pitjors, i per molts pals a les rodes que us posin estic convençut que guanyareu.
    Teniu la ferma voluntat de guanyar. Lamentable un cop més l'actuació del binomi PSC-CIU, de demòcrates en teniu ben poc!

    ResponElimina
  2. Molta força, el poble som del vostre costat, sou joves i teniu molta empenta, amunt que teniu la raó com a vent a favor! De lo contrari, que sapigueu que molta gent quedem a l'espera que ens crideu per sortir al carrer a denunciar els abusos que aquests màrrecs comencen acostumar-se a portar a terme.

    ResponElimina