dimecres, 16 de maig del 2012

Opinió. Ja és aquí la Festa Major 2012.

Un any més celebrarem la Festa Major, i un any més ens trobem amb un programa fet, per complir l'expedient. Un poble amb tants habitants, tantes entitats, tanta diversitat no pot basar la seva Festa Major en una trentena d'activitats. Si realment ens creiem que és una Festa Major de tot el municipi, tot el municipi s'ha de sentir partícip, tots els barris, entitats, comerços, indústria. 
Visitant qualsevol poble del nostre voltant, o d'altres comarques trobem unes revistes de Festa Major, que fa goig veure, 20-25 pàgines a tot color, amb patrocinis, mecenatges, activitats. A cada racó del poble es respira ambient de Festa Major. El bar Manolo organitza un campionat de petanca, l'associació de joves té el seu espai, l'esport local té mil i una activitats, la gent gran organitza les seves històries.
En temps de bonança econòmica era molt fàcil programar activitats a dojo; ai! la crisi. No tenim recursos i tampoc coneixem fórmules imaginatives per fer una Festa Major com déu mana. 
Intentem fer un exercici de memòria històrica i retornem als anys 70, amb molt poc pressupost tot el poble era al carrer participant dels actes, es feien mil i una activitats i tot era gràcies al suport dels veïns i les entitats.
Cal un organitzar un pla de Festa Major, convocar a tothom, a parlar, debatre, proposar i donar a la Festa Major el caire popular que mai hauria d'haver perdut.
Hem reitero, aquesta Festa Major és una merda!


Babidí (M)

A continuació us adjuntem el programa d'activitats de Festa Major i us animem a participar a tots els actes.
Bona Festa Major.
Equip de Les Altres Veus.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada