divendres, 5 d’octubre del 2012

Amenaça de desallotjament per Can Piella


Què és Can Piella?
Can Piella és una masia del S. XVII que es troba al Vallès, a Montcada i Reixac, l'immoble i els terrenys es trobaven completament abandonats i descuidats. 
Conscients de la situació de crisi multidimensional a la que ens enfrontem (ecològica, social, 
energètica, i econòmica), l'any 2009 vam decidir obrir la masia i restaurar i recuperar l'espai per a intentar generar noves, i no tan noves, maneres de viure i incidir per a un canvi a nivell més global. 
 El projecte té com a eixos l'autosuficiència alimentaria i econòmica, mitjançant 
l'horticultura i la producció de pa, cervesa, mel i oli, la vida comunitària, la recuperació d'antics i nous coneixements i la difusió de les idees d'autonomia i empoderament popular a través de 
jornades o trobades col·lectiu.
+ info: www.canpiella.cat
 Perquè volen desallotjar-nos?
La masia es troba en nom d'una gran empresa que forma part d'un conglomerat empresarial de immobiliaris i constructores anomenat Grupo Alcaraz. La propietat tenia l'immoble totalment abandonat, sense cap intenció de recuperar el patrimoni històric i cultural de la finca. 
Al cap d'un any de que s'obrís la masia (2009) la propietat va interposar una denúncia als inquilins, exigint el desallotjament dels ocupants. El procés judicial ha durat casi dos anys, fins que la resolució ha sigut en benefici de la propietat privada i l'especulació de la terra. 
 Durant el procés es va intentar entrar en contacte amb la propietat per a poder arribar a un tracte de cessió d'ús, però l'interès d'Alcaraz no és el de dotar de vida l'espai, sinó la maximització del seu lucre econòmic personal amb aquestes terres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada