dimarts, 9 d’octubre del 2012

Can Piella en perill!



13O Per a l'ús col·lectiu del territori i del patrimoni. No a l'especulació. Salvem Can Piella!

La Associació per la conservació de la Piella, conjuntament amb la ASAC (Aliança per a la Sobirania Alimentària de Catalunya), la Plataforma de Afectats por la Hipoteca de La Llagosta, el Observatori del deute en la Globalització, Can Masdeu, la organització internacional Reclaim the Fields i el grup de Repoblació Catalunya convoquen, per al proper Dissabte 13 d'octubre, dia d'acció Global, una manifestació camperola en defensa del ús col·lectiu del territori i del patrimoni i contra l'especulació, que surtirà a les 17:00 del poble de La Llagosta (Vallès Oriental).


¿Per què ara?
L'Audiència Judicial de Cerdanyola del Vallès ha dictat el desallotjament cautelar de la masia de Can Piella a partir del proper 15 d'octubre. Aquesta mesura pretén posar fi a l'ús social de la terra, que durant 3 anys hi han dut a terme veïns i veïnes associades. 
Davant d'aquesta situació, l'associació, amb més de1800 socis, ha decidit posar en marxa una serie d'accions en col·laboració amb altres col·lectius en defensa del territori com L'Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya (ASAC!), la xarxa internacional Reclaim the Fields, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (La Llagosta) i el col·lectiu local Repoblament
El proper Dissabte 13O (dia d'acció global) es convoca una manifestació que començarà a La Llagosta a les 17:00h i acabarà amb una acampada als terrenys de la pròpia masia fins el Dilluns 15. (Adjuntem el cartel de la convocatòria)
La masia, tot i ser patrimoni històric i cultural català, estava en estat ruïnós, després de més de 10 anys d'abandó. Això evidencia la falta de projectes d'ús per part de la propietat (Malca2 S.A., una societat del Grup immobiliari Alcaraz amb seu a Montcada i Reixac), aparentment poc interessada en la conservació de l'immoble.
D'altra banda, un grup de persones dels pobles del voltant - i no tant voltant - porten més de 3 anys donant un ús social a aquest espai que semblava ja condemnat a la mort. Lnombrosa assistència a les activitats, així com la participació de veïns de La Llagosta, Montcada, Mollet del Vallès i altres en el conreu col·lectiu de la terra i les tasques de rehabilitació, han evidenciat la necessitat d'un ús social de l'espai en un context de crisi com l'actual. A més a més, cal recordar que la població més propera - La Llagosta – és, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, el quart municipi amb menor Renda Familiar Disponible Bruta de Catalunya.
Malgrat aquesta necessitat, l'Audiència n'ha dictat el desallotjament cautelar en el termini de 10 dies, al·legant el dret d'ús de la finca per part de la propietat. Tanmateix, aquesta ha estat absent i mai ha volgut dialogar amb aquells que sí que en feien ús. Així, a partir del 15 d'Octubre es vol posar fi a les activitats que fins ara es duien a terme a la masia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada