divendres, 19 d’octubre del 2012

Felip Puig visita Montcada el dia de la manifestació contra el tancament de les urgències



Ahir dijous per la tarda es va celebrar, com cada setmana, la manifestació reivindicativa de la FAVMIR contra les retallades i el tancament del servei d’urgències a Montcada. Aquesta vegada, però, la cosa va ser una mica diferent. Convergència va organitzar una xerrada amb el conseller d’Interior, Felip Puig, coincidint en dia, hora i lloc amb la protesta veïnal.

Donada la forta afluència de gent a les portes de la Casa de la Vila, tant Felip Puig com la majoria dels assistents a l’acte van optar per d’accedir a la sala pel carrer de darrera i no haver d’escoltar així les protestes dels veïns i veïnes de Montcada.

Entre els crits, les xiulades, el soroll de les cassoles i les consignes contra les retallades, es va fer notar molt el col·lectiu de treballadors i treballadores de l’Ajuntament, que van fer tronar el municipi amb els petards llençats pels membres del cos de la Policia Local, en protesta contra l’aplicació del decret sense cap mena d’acord per part de l’equip de govern municipal. Destacable va ser també la participació de membres de Can Piella, col·lectiu actualment en lluita contra el desallotjament de la masia del segle XVII tot i que aquesta mateixa setmana han aconseguit que es suspengui temporalment l’execució gràcies a la pressió social.

Val a dir que tot i el fort desplegament policial, la manifestació, que es va convertir en concentració en passar per lloc on es celebraria l’acte, es va desenvolupar sense incidents.

Com a fet condenable cal destacar que, tot i ser un acte públic, Convergència va impedir l’assistència al mateix a la treballadora de la Veu de Montcada que cobria la noticia. Un cop va fer la fotografia de rigor, el senyor Maresma la va invitar educadament a abandonar la sala.

Celebrem l’alta participació a les protestes de la FAVMIR amb el desig que cada setmana es vagi incrementant. Esperem que els treballadors i treballadores de l’Ajuntament que van assistir-hi també ho facin amb assiduïtat cada dijous i que no es quedi en un fet anecdòtic fruit del conflicte laboral del que en són protagonistes involuntaris.

També ens preguntem què hauria passat si en mig d’aquest fort dispositiu policial els petards que van sonar els haguessin llençat els veïns i veïnes en lloc dels agents fora de servei de la Policia Local que ho van fer... i aquí ho deixem.

2 comentaris:

  1. Hauria passat el que l'autoritat competent en aquest moment hagi ordenat. Els membres de la policia local fora de servei, són uns simples ciutadans més, dins d'unes reivindicacions justes i són coneixedors de les possibles actuacions dels mossos. Només recordar-vos que les primeres accions de càrrega es van realitzar a Barcelona contra una manifestació de funcionaris de presons. Sabem a què ens exposem amb totes les conseqüències.

    ResponElimina
  2. Doncs jo veig un tracte preferencial clarissim. No crec q el Franco o els mossos deixes fer si els petards els tiressin els del brot.

    dit aixo, celebro la vostra participacio I em solidaritzo amb el vostre col-lectiu I la vostra lluita. Anims I força

    ResponElimina