dimarts, 4 de setembre del 2012

Festa (major?) de la Carretera Vella


La festa major del barri de la Carretera Vella d’enguany ens arriba amb actes típics i tòpics del seu programa: Xocolatada, inflables, ball del  fanalet i el sorteig de la panera. Aquest any, però, la panera regala polèmica.
Enrere han quedat els tres dies consecutius de festa,  de divendres a diumenge sense aturador i sense la complicitat, la implicació i l’ajuda de tants veïns i veïnes, ex-membres actuals de l’Associació de Veïns , comerciants i gent propera del barri.
Això només té  un nom i se’n diu: monopolització. Les paraules poden semblar dures, però els fets parlen per si sols i les excuses dels baixos pressupostos no encaixen quan la subvenció sempre demanada és per “la festa”.  La monopolització pot sorgir per molts motius, però el principal és per interès. Interès a guanyar mèrits? Interès a semblar que l’AAVV de la carretera vella no està desfeta? Interès en amagar el perquè no hi ha diners? Des d’aquí només vull convidar al veïnat, a aquelles persones que alguna vegada s’han implicat en aquesta associació de veïns i veïnes o altres barris, que han gaudit organitzant projectes amb altres membres de la comunitat, que aquest any comprin número de la panera i comparteixin la polèmica, perquè en el fons, “el número premiado” té un sol destinatari que ha de respondre moltes preguntes.
I per animar, començo a comentar els primers dubtes que em sorgeixen:
  • Una festa, fins ara participativa, s’ha de programar d’amagat?
  • Ha de deixar de banda entitats i persones involucrades que treballant, havien apostat per actes potents i ja esperats a les festes?
  • On estan els diners de la subvenció?
  • I els que l’AAVV va fer per les barraques de la gran festa major de Montcada estant a primera línia de l’escenari?
Aquestes són algunes de les meves, però de debò, convido a generar-ne de noves i a trobar les respostes durant aquest gran dissabte de festa del barri.
Per acabar, també  m’agradaria preguntar-me si l’AAVV de la Carretera Vella gaudirà d’impunitat davant la intensa aplicació de l’ordenança de civisme que tant preocupa a l’Ajuntament, i en especial a alguna regidoria en concret, pel que fa a col·locar cartells fora dels llocs permesos. Amb sorpresa he observat que els cartells de la festa estan enganxats fora de les columnes publicitàries per les entitats i es troben en façanes de cases particulars –enganxades sense permís i fora de la llei montcadenca- de comerços, parets públiques i oh! A la façana de la seu del Partit Socialista. Aquest cartell serà eliminat? Aguantarà fins el final per recolzar l’AAVV i la seva militància, o bé l’entitat rebrà una multa com altres entitats si han trobat en casos similars i  sense proves?  Masses dubtes em ballen pel cap i masses somriures irònics em responen.
Callo i convido de nou al joc: Gaudiu de la ludopatia de saber, de buscar les butlletes premiades i de repartir-les.

Que Visqui la Carretera Vella!

R.A.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada