dilluns, 24 de setembre del 2012

Rec comtal. Resposta de la regidora de Medi Ambient i el regidor de Patrimoni.

Arran de la difusió que ha tingut l'article sobre la degradació que pateix el Rec Comtal, al Setmanari la Directa, la regidora de Medi Ambient, i el regidor de Patrimoni s'han posat en contacte amb l'Antonio Alcántara per tal de donar resposta a la problemàtica de brutícia i deixadesa d'aquest tram del Rec Comtal.
Sembla ser, que només s'ha posat fil a l'agulla en el moment que el tema ha tingut una mica de repercussió pública. Cal doncs, fe bullir l'olla per ser escoltat per aquest Ajuntament.
A continuació us reproduïm les respostes dels regidors.

Resposta de la regidora de Medi Ambient.

Benvolgut,
Arran de la seva queixa i d'altres fonts informatives es va decidir aquest estiu a inspeccions de la zona constatant que els espais més degradat forma part del municipi de Barcelona (Nou Barris). Durant el 2011 (mentre es planificava la Ronda verda que passa justament per aqui) aquest Ajuntament ja va posar en manifest la necessitat de millora de l'estat del camí paral.lel al Rec Comtal així com el mateix Rec. Hem de recordar que aquesta infraestructura hidràulica pertany totalment a l'Ajuntament de Barcelona.
Montcada i Reixac s'ha fet sempre càrrec del manteniment del Rec Comtal tot i ser una infraestructura aliena. Per exemple: fa 2 anys vam detectar una connexió d'aigües residuals subterrànies i es va subsanar garantint la qualitat d'aigua. També aquest estiu s'ha intensificat la neteja del barri de Can Sant Joan, ja que degut a un augment de l'incivisme per una banda i la manca de pluja per l'altre , hi hanm zones on s'acumulen residus i brutícia.
Vetllem per tal que els espais públics estiguin en les millors condicions possibles.
No obstant això, ja s'ha traslladat la queixa a l'Ajuntament de Barcelona, se'ls ha comunicat aquesta situació que vostè també em comenta.
Amb tot, li prego que no deixi de fer-nos arribar tot allò anòmal que observi en aquest espai i en qualsevol altre.

Resto molt agraïda per la seva col.laboració.

Judith Mojeda
Regidora de Medi Ambient.

La resposta de l'Antonio Alcántara. 

Benvolguda
Agreixo molt la seva resposta. 
La meva queixa i el dossier amb fotos que vaig presentar parla de la zona de Montcada i Reixac. El tram de Rec Comtal i els seus voltants incloent el carrer carril i el carrer Reixagó. El dossier fa referència a 3 mesos . De juny al setembre. 
Adjunto tres fotos del carrer carril amb el carrer Reixagó del 15 de setembre. Són les mateixes que apareixen al dossier i fan referència a Montcada i Reixac. Hi ha runa, els matolls creixen sense control, la brutícia s’acumula, no hi han contenidors, no hi ha senyalització.
 Espero que l’ajuntament de Barcelona respongui a la seva demanda i assumeixi la part que li toca.  I alhora m’agradaria saber perquè, des de l’Ajuntament, no s’ha fet cap intervenció en la part de Montcada i Reixac i que pensen fer al respecte.

Molt atentament

Antonio Alcántara

I per últim la resposta del regidor de patrimoni Daniel Moly.


Bon dia Sr. Antonio,

Agrair primer de tot que s’hagi posat en contacte amb mi per avisar de l’alt nivell de degradació que pateix el Rec Comtal al seu pas per Can Sant Joan i Vallbona. Demà mateix, a primera hora, he convocat una reunió urgent amb la Regidora de Mediambient per tractar aquesta qüestió. Si li sembla bé, demà mateix em posaré amb contacte amb vostè per organitzar una visita de camp a la zona afectada i poder parlar-ne per posar remeï a la degradació d’un espai tant vital i significatiu pel nostre municipi, tant a nivell ambiental com patrimonial.

Moltes gràcies,

Atentament
DANIEL MOLY
Regidor de Cultura i Patrimoni

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada