dimecres, 6 de març del 2013

El veïnat de Can Sant Joan aconsegueix que l’Ajuntament de Montcada es comprometi per la millora del Rec Comtal

La campanya veïnal per la millora i dignificació del rec comtal continua i ha provocat una reunió al mateix espai degradat del Rec Comtal. S’ha realitzat el dimecres 6 de març a les 12.30h sota la pluja.

Aquesta reunió ha tingut presència ciutadana representada per part de l’AVV de Montcada Can Sant Joan, la Associació de Comerciants de Montcada Can Sant Joan, l’AVV de Vallbona (Barcelona), veïnat a títol individual;  i per part de l’Ajuntament amb la presència de Judith Mojeda Regidora de Medi Ambient, dona i igualtat, Jonatan Martín Regidor d’Habitatge,  Pla del barri de la Muntanyeta de Can Sant Joan i de Participació Ciutadana. I el responsable del Serveis Tècnics. Es va excusar Daniel Moly Regidor de Patrimoni i Cultura.

El veïnat ha aconsseguit que l’ajuntament de Montcada inicii la neteja i assumeixi compromissos per la dignificació del Rec Comtal
Encara queda molt per fer però els primers compromissos que ha aconseguit el veïnat són els següents.
  1. L’Ajuntament de Montcada es compromet a la millora i manteniment bàsica de l’espai a través de les següents accions:
  • Realització de la neteja de brossa i el manteniment de les herbes tallades de manera puntual i continua.
  • Col·locació de més papereres
  • Senyalització de la zona de manera clara mitjançant cartells amb símbols explicant on es pot llençar la brossa.
  • Realització d’estudi tècnic per augmentar la il·luminació  pública de l’espai.
  1. L’Ajuntament de Montcada es compromet a definir quin part del Rec Comtal és de propietat municipal a Montcada i Reixac per realitzar la neteja, manteniment, senyalització i obres de millora a l’espai dins dels protocols establerts del sistema de serveis tècnics del consistori. Assegurant així la intervenció sobre el Rec Comtal encara que no arribin a cap acord amb l’Ajuntament de Barcelona.
  1. L’Ajuntament de Montcada es compromet a reunir-se i treballar coordinadament amb l ‘Ajuntament de Barcelona i del districte de Nou Barris i les entitat veïnals per remodelar  i millorar de manera integral tot l’espai del Rec Comtal des de Vallbona a Montcada Can Cant Joan.
  1. L’Ajuntament de Montcada es compromet a fer el seguiment amb les entitats veïnals de manera periòdica de la situació en les que es troben tots els punts anteriors.
Fins que el Rec Comtal no estigui dignificat la campanya veïnal per la seva millora continua. Des de el veïnat no ens creiem les bones intencions de l’Ajuntament fins que es converteixin en accions. Us demanem pugueu signar i donar suport a la campanya a:
www.change.org/es/peticiones/ajuntament-de-montcada-i-reixac-un-rec-comtal-limpio-y-cuidado-en-montcada-i-reixac

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada