dilluns, 18 de març del 2013

Les xarxes socials sacsegen el medi ambient.

Són molts els exemples viscuts en els darrers anys on les xarxes socials han estat un element molt important. El recent moviment del 15M va propagar-se i expandir-se a través dels mitjans 2.0: streaming, facebook, change.org, issuu, twitter, youtube...
Són diversos, els fronts reivindicatius que s'han obert pas en les últimes setmanes a través de la xarxes socials: la neteja del Rec Comtal, la restauració del Turó de Montcada o l'acumulació de residus als nostres espais naturals.
Una de les primeres iniciatives que va agafar revolada va ser la neteja del Rec Comtal. Una campanya, fonamentada en el bombardeig massiu d'informació, actualitzada pràcticament en temps real i que ha conduit a una neteja parcial de l'espai. Una campanya de signatures a través de la xarxa change.org, ha recollit 295 signatures que s'on entregades automàticament via email, alguns membres de l'equip de govern.
Un altre de front reivindicatiu obert és la dignificació dels espais naturals de Montcada i Reixac. Abocaments il·legals, falta de manteniment, deixadesa, han portat a un grup d'usuaris de les xarxes socials sobretot mitjançant Facebook , Twitter, i Youtube(1) (2)ha denunciar l'estat d'aquests espais. Paral·lelament a aquesta reinvindicació ha aparegut un grup que s'autodenomina 'Guerrilla Acció Art Brossa', que a través del seu facebook ha reinvindicat alguna acció simbòlica de denúncia de la brutícia que s'acumula en alguns punts del municipi.


La Veu de Montcada, en el seu darrer número també parl·lava abastament de Medi Ambient. A les págines 4, 6, 9, 16 i les cartes al director fa un repàs a algunes de les problemàtiques medioambientals que afecten al municipi.
Un altre dels fronts oberts al municipi, i que en parlarem durant aquesta setmana, és el plà de rehabilitació del Turó de Montcada, que Lafarge està obligada a fer després de l'extracció de calcària que ha desenvolupat durant moltes dècades.
Per acabar ens agradaria destacar per la seva raresa, la interacció de la regidora de medi ambient, Judith Mojeda i el tècnic de medi ambient Juli Mauri. La regidoria de Medi Ambient és dels pocs departaments de l'Ajuntament que interactua a través de les xarxes socials amb els veïns de Montcada i Reixac

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada