dilluns, 25 de març del 2013

S'enreda el futbol municipal.(1)

Des de fa anys, en el futbol i el bàsquet municipals es barregen els interessos públics i privats, així com interessos econòmics.
Un dels feus electorals de l'última dècada per el PSC a Montcada i Reixac ha estat el futbol. Des de l'època de Juan Parra regidor d'esports i César Arrizabalaga a l'alcaldia, s'havia teixit una xarxa de complicitats, subvencions i amiguismes que allunyava aquestes entitats dels seus objectius fundacionals. És per tots sabut, i convé recordar, aquells sopars en campanya electoral on famílies i equips sencers assitien a les presentacions  dels candidats o els mítings finals de campanya. Aclarim que ni una, ni dues persones de les que assistien a l'acte no eren coneixedors que assistien a un sopar electoral.
Els canvis de Juntes Directives d'alguns clubs del municipi, ens els últims anys s'han produït entre escàndols, les pugnes per accedir a la presidència dels clubs es veia enterbolida per obscurs interessos que mai han sortit a la llum. Aquestes disputes sempre han aparegut per la vessant econòmica de les entitats, mai per disparitat de criteris esportius.

L'estructura triangular sempre és la mateixa, i sempre és repeteix; alcaldia, gran empresa del municipi que 'subvenciona' i la junta directiva. Aquest triangle connectat, i on no només hi havia interessos de servitud pública, ha embrutat en diverses ocasions l'esport local.
Mai hem arribat a saber, les quantitats econòmiques que reben via subvencions, entrega l'Ajuntament a les entitats esportives del municipi. Aquest punt ve requeriria una entrada que desenvoluparem més endavant.

Us deixem amb una opinió que vam trobar tot rastrejant les xarxes socials.
----------------------------------
Querida amiga, ante la rueda de prensa que esta tarde se va a celebrar en la Casa de la Vila, rueda de prensa que va a celebrar el C.D. Montcada para anunciar la creación de nuevos equipos de fútbol base, rompiendo así su pacto de fusión con la Escuela de Fútbol Blaugrana de Can Sant Joan, pongo en su conocimiento la intención de comenzar diversas conversaciones con diferentes entidades deportivas del barrio de Can Sant Joan para crear una alternativa diferente y descentralizada para que nuestros chicos practiquen fútbol .

Por todos es bien sabido que esto seria dar un paso atrás deportivamente y sobre todo se volvería a reproducir una fractura social ya enterrada hace 8 años, hoy en día estamos en una situación en la que el separatismo entre barrios va cada vez a menos, pero si tenemos que volver a la creación de diferentes clubes en diferentes barrios pues volveremos, creo que es muy bonito ver a todos los niños de la ciudad unidos bajo un solo color, con esta situación lo único que se va a conseguir es retrotraerse a esas viejas rencillas ya olvidadas y lo que es peor esto solo huele a fuente de ingresos para la primera plantilla.

Sin mas reciba un cordial saludo.

P.D. Sin la ayuda del Ayuntamiento y sus subvenciones no se llegaría ni a plantear esta situación.

2 comentaris:

  1. Queridos-as el ayuntamiento no ha dado ni cinco como tal, sino que quien ha patrocinado y patrocina a toda esta colla de impresentables es la "PADRINA-INCINERADORA-LAFARGE-que los tiene a todos comprados (incluido ayuntamiento) de esta forma toda esta "camarilla", con nuestra salud, se dedican a tirar "polvora al rey" haciendo politica destructiva total.
    Jordi.

    ResponElimina
  2. Ahhh, ¿podriais poner los nombres de los-as "ilustres-as" de la foto?
    Gracias
    Jordi

    ResponElimina