dijous, 14 de març del 2013

L'assemblea d'aturats ja ha rebut la primera oferta de feina i també demana reunió amb l'Ajuntament.



Ahir a les 19h a l'ABI, la tercera assemblea va començar millor del que es podria creure. És cert que el Barça atura el món però no del tot. La mitjana de les dues assembles anteriors era d'unes 50 persones i es preveia que la nova reunió fos més simbòlica que efectiva. Però resulta que a l'hora de la veritat, la situació va ser el revés. Primer primer cop, tots els assistents, 15 ahir, van demanar torn de paraula i van mirar quines accions concretes podrien fer cadascun d'ells.

La sessió va començar amb la presentació de la Comissió de l'Assemblea. Aquest equip de treball ja es va reunir divendres per redactar una carta a l'Ajuntament a fi de conèixer quines oportunitats disposen els montcadencs i montcadenques a l'atur i en risc d'exclusió social. El passat dilluns, Javier Sanchez Cano, com a representant de la Comissió, va lliurar la següent carta en format instància a l'administració local:

Com a representant de la Comissió de Treballadors/es i Aturats/des de Montcada i Reixac sol·licito una reunió amb vostè. La finalitat és per poder conèixer les accions disponibles que els aturats i aturades i ciutadans en situació de risc social o de manera imminent, es poden beneficiar. L'objectiu d'aquesta trobada és poder traslladar les oportunitats i ajuts concrets als participants de l'Assembla de Treballadors/es i Aturats/des. La Comissió té la intenció de col.laborar conjuntament amb l'Ajuntament per la causa amb tota la voluntat de que la relació sigui satisfactòria.

Tot seguit, l'assemblea d'ahir va continuar tractant altres temes. Com la necessitat d'agrupar currículums ja que la multinacional Nissan té la intenció de contractar persones aturades que formin part de l'Assemblea. És un gest digne d'admirar i per començar a treballar per la causa. El pròxim dimarts a les 19h. a l'ABI, aprofitant la quarta assemblea que celebrem, es farà la recollida de currículums per aquesta oferta i per les que puguin venir en un futur. Sobre la oferta de la Nissan, es vol contractar joves de 18 a 29 anys amb una implicació a l'assemblea. L'assemblea considera que és tant important la implicació com la necessitat personal i familiar d'una feina.

Amb ganes de moure tot plegat, s'ha fet una llista de voluntaris per penjar cartells a fi d'animar a la participació a l'Assemblea. Ahir es van apuntar uns quants dels assistents a fer-ho i quants més siguin millor.

També s'ha parlat de la necessitat de fer un díptic informatiu de tot el que es pot fer a l'Assemblea i de les oportunitats que hi ha Montcada i Reixac per millorar la qualitat de vida de les persones aturades o en risc d'exclusió social. Un dels temes que preocupen és la falta d'una alimentació bàsica diària per part de diverses famílies de la localitat. La necessitat de resoldre aquesta situació és un dels temes que s'espera poder tractar amb la reunió amb l'Ajuntament. A l'espera de resposta, la comissió segueix treballant i els participants de l'assemblea ja esperen la pròxima sessió. Dimarts 19, a les 19 hores a l'ABI. Com cada dimarts.

Un cop feta la reunió amb l'Ajuntament es posarà sobre la taula tots els temes que es toquen i que s'han de tocar. Segurament aquí serà el millor moment per crear comissions temàtiques com va opinar un dels participants de l'assemblea d'ahir. També cal més gent per fer aquests grups de treball. De totes maneres, també es va parlar ahir que lo important és cooperar amb tot el que ja es va fent a la localitat per sumar forces sigui per part de l'administració local, una entitat etc.
Aquest sentiment d'ajudar-se entre uns i altres està creixent i segurament, setmana a setmana, el futur que els espera serà el que construeixin amb la seva empenta, de dimarts a dimarts a les 19h. a l'ABI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada