dimecres, 6 de març del 2013

L'Assemblea de Treballadors i Aturats aprova la creació d'un comitè organitzatiu


La segona assemblea celebrada avui a l'ABI ha començat amb la presentació de diferents membres de l'Assemblea d'Aturats de Sant Vicenç dels Horts. Han explicat l'experiència personal d'un any i tres mesos per la causa i han destacat que per començar cal perseverança, constància i molt de respecte amb els companys i companyes. Ells s'organitzen amb una comissió d'uns deu o quinze membres per distribuir-se els temes a treballar i després fan l'assemblea per debatre'ls i aportar-ne de nous. Destaquen que la formació, el treball i la solidaritat són els tres pilars del seu moviment. 
Creuen que és important potenciar l'auto-ocupació, fer un recull de currículums i destinar les ofertes que reben segons unes prioritats: coincidència amb el perfil que es demana, participació a l'assemblea i necessitat personal i familiar per un lloc de feina. Comenten que això crea conflictes però és el que hi ha per sortir-se'n endavant de la manera més justa possible. 
Un cop han exposat les pràctiques que fan, els assistents de l'Assemblea han participat en la roda de preguntes i suggeriments. Un dels participants de l'assemblea ha demanat el torn de paraula per exposar que ha parlat amb Nissan i que hi ha la voluntat de contractar gent en situació d'atur de l'Assemblea. Entre la gent que va venir a l'Assemblea, també hi havia Elisabet González, Regidora d'Integració, Cooperació i Solidaritat, que va demanar el torn de paraula per exposar que l'Ajuntament esta obert a dialogar amb l'Assemblea. Juntament amb ella, l'acompanyava Daniel Moly, Regidor de Cultura i Patrimoni. Entre d'altres temes tractats en el torn de paraula, s'ha parlat de la importància de la creació de cooperatives. 
Més tard s'ha aprovat la creació d'un comitè organitzatiu on s'han apuntat varies persones disposades a col·laborar. El comitè intentarà reunir-se aquesta setmana per elaborar una carta de presentació amb l'objectiu de demanar una reunió amb l'Ajuntament de Montcada i Reixac. La fi d'aquesta reunió és fer un llistat del que disposa l'administració local a les persones en situació d'atur o de risc d'exclusió social i poder-ho donar a conèixer a l'Assemblea. 
Els companys de Sant Vicenç dels Horts s'han sorprès de la quantitat de gent que ve a l'assemblea de Montcada i Reixac, una mitjana de cinquanta persones aproximadament quan només s'han celebrat dues sessions. La següent assemblea es celebrarà dimarts 12 de març a les 19 hores a l'ABI, com cada dimarts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada