dimarts, 26 de març del 2013

S'enreda el futbol municipal.(2)

Fa unes setmanes, el Club Deportivo Montcada anunciava el trencament de l'acord amb l'Escola de Futbol Montcada, per el qual l'EF, s'encarregava de la formació de les categories inferiors. Convé recordar, que ja la temporada anterior el CD Montcada va decidir unilateralment la creació d'un equip juvenil.
La recuperació de les categories formatives per part del CD Montcada, respon, segons el mateix club, a la falta de formació que l'Escola de Futbol ofereix als seus jugadors. En els últims 8 anys, aquest club ha estat l'encarregat de formar tots els jugadors del municipi, enterrant definitivament rivalitats entre barris i clubs.
El trencament unilateral del conveni pel qual, tots els jugadors del municipi es formaven a l'escola de l'EF Montcada, deixa un panorama incert en el futbol formatiu del municipi, que no es resoldrà segurament fins l'inici de la temporada vinent.
Des de la redacció, en els últims dies hem parlat amb diferents persones relacionades amb el futbol local per tal de saber la seva opinió respecte aquesta situació. Alguns d'ells mostraven la seva preocupació per l'incertesa de la situació i com quedaran els equips dels seus fills l'any vinent. D'altres apuntaven a interessos econòmics com a causants del trencament. Fins ara, els diners que les famílies destinaven a l'EF Montcada, anaven destinats íntegrament a la formació dels seus fills; una de les fórmules que utilitzen alguns clubs per tal de mantenir els seus equips sèniors a una categoria per sobre de les seves possibilitats, és revertir aquests costos en els jugadors del planter, incrementant així l'aportació de les famílies als clubs. Una mare, ens mostrava la seva preocupació, perquè tenia la intuïció que les categories inferiors del CD Montcada deixessin de banda, la seva vessant més social i educativa (recordem que parlem d'infants entre 5 i 15 anys) per implantar una formació basada en el rendiment i la competició. Una de les opinions rebudes, i que agafem en pinces, ja que no hem pogut contrastar, parla d'interessos d'alguns partits polítics de l'oposició del municipi, per tal de crear merder dintre del futbol municipal i convertir el CD Montcada en el seu 'cortijo particular' amb el beneplàcit del president de l'entitat Modesto Sanchís.
Segons llegiem a la Veu.cat en aquesta notícia, el regidor d'esports, Marc Rodríguez, no ha volgut entrar a valorar les propostes d'una entitat esportiva que és privada, però si que es mostrava preocupat pel fet que la presència de més equips utilitzant els ja saturats estadis de futbol municpi, podria comportar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada