dimecres, 20 de març del 2013

Premsa:L'alcaldessa de Montcada i la cap d'àrea segueixen en el càrrec malgrat sospites de tripijoc

Notícia publicada per europapress: 
http://www.europapress.cat/politica/noticia-mercuri-lalcaldessa-montcada-cap-darea-segueixen-carrec-malgrat-sospites-tripijoc-20130319175314.html


MERCURI

L'alcaldessa de Montcada i la cap d'àrea segueixen en el càrrec malgrat sospites de tripijoc


La Alcaldesa De Montcada I Reixac, Maria Elena Pérez
Foto: MONTCADA I REIXAC
BARCELONA, 19 Mar. (EUROPA PRESS) -
   L'alcaldessa de Montcada i Reixac (Barcelona), María Elena Pérez, i la directora de l'Àrea Territorial del consistori, Carmina Llumà, segueixen en el càrrec malgrat les sospites que l'edil presumptament va col·locar a dit l'alt càrrec, i després que hagin imputat el diputat del PSC al Parlament Daniel Fernández per presumpte tràfic d'influències en aquest cas.
   Pérez està imputada pels delictes de tràfic d'influències i prevaricació, juntament amb l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i el seu germà i regidor, Francisco Bustos, pel Jutjat d'Instrucció 1 de Sabadell, que instrueix el cas Mercuri.
   Durant la instrucció, es va descobrir que s'havia substituït el document inicial en què l'empresa de selecció declarava a la candidata elegida com 'no apta' i proposava a una tercera persona, per un altre document que considerava que la 'apta' era finalment l'elegida.
   A l'últim ple municipal, del 28 de febrer, C's ha presentat una moció per exigir el cessament de Llumà "ja que és evident que ocupa un càrrec per al qual no és apta", tot i que no va prosperar pels vots en contra de CiU i PSC --al consistori-- i d'ERC, i l'abstenció del PP.
   L'equip de govern va defensar llavors la presumpció d'innocència de l'alcaldessa i la professionalitat de Llumà, i des d'ERC la seva portaveu local, Marta Aguilar, va demanar prendre les mesures oportunes quan "es dicti una sentència i un jutge s'hagi posicionat".
   Des de C's, la regidora Carme Romero ha explicat a Europa Press que van promoure aquesta moció perquè entenen que s'ha perjudicat a una tercera persona que estava millor preparada i tenia "un currículum més adequat".
   Tot i això, segons Romero, l'alcaldessa "no es considera culpable de res" per la qual cosa ni ella ni Llumà han optat per apartar-se, i mentre la primera segueixi, la segona quedarà protegida.
   En declaracions a Europa Press, el regidor d'ICV Josep Maria González, que ha demanat la dimissió de Pérez diverses vegades, ha puntualitzat que el principal motiu és que l'alcaldessa hagi decidit abandonar els càrrecs en el partit i no el seu càrrec municipal.
   A més, ha ressaltat que després de la imputació de Daniel Fernández, ja són dos jutges els que han vist indicis d'irregularitat, pel que ha demanat que es resolgui el cas "amb rapidesa" i que es depurin responsabilitats polítiques i tècniques.
   El PP també ha exigit la dimissió de Pérez i la portaveu local del partit, Eva García, considera que el jutge "constata la vinculació d'alcaldessa" en la presumpta contractació irregular, mitjançant les converses telefòniques entre el llavors alcalde Manuel Bustos i el diputat socialista.

DEFENSA DE PÉREZ

   L'alcaldessa ha defensat diverses vegades la seva innocència i ha assegurat que "tot el procés de selecció s'ha ajustat totalment a la legalitat".
   "Podia haver-hi contractat directament a un càrrec de confiança, sense cap tipus de procés de selecció, però vaig preferir fer-ho, voluntàriament, de lliure concurrència i publicitat i de lliure designació, i amb total transparència per dotar aquest procés de les millors garanties per encertar en el nomenament i trobar el millor perfil per a aquest càrrec", ha assegurat.
   En defensa seva, l'alcaldessa destaca "la inexistència de cap tipus de pressió" sobre la seva persona i sobre les decisions com a màxima responsable de l'Ajuntament.
   El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imputat Daniel Fernández per presumptament pressionar per col·locar a la també exalt càrrec del tripartit davant de l'alcaldessa, a qui va arribar a dir-li: "Que al 'No apta' li treguin el 'No".
   En una conversa telefònica amb Manuel Bustos, del 18 de maig de 2012, Fernández li va informar dels tràmits per col·locar a Carmina Llumà --la també parella del cap del Servei d'Assessoria Jurídica de Sabadell, Marcel Galofré-- com a directora de l'Àrea Territorial de Montcada i que l'empresa destinada a la selecció l'havia qualificat com 'No apta'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada